Als u aanbieder bent van opleidingen en scholingstrajecten, en u denkt dat het keurmerk HBd interessant kan zijn voor uw afnemers, dan vindt u in onderstaande documenten meer informatie. Het is echter raadzaam, als u serieus van plan bent om de opleiding in het HBd-register te laten opnemen, al in een vroeg stadium met ons contact op te nemen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@leido.nl. U hoort vervolgens zo snel mogelijk van ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Documenten
De volgende documenten zijn op dit moment beschikbaar:
1
Er is algemene informatie beschikbaar over de HBd:
wat is een hbd – algemeen.
2
Er kunnen allerlei redenen zijn om een op het werkveld gerichte opleiding van het HBd-keurmerk te voorzien (en het daarvoor bestemde logo in alle uitingen te kunnen opnemen). In dit document zetten we aantal ervan op een rijtje:
waarom het hbd in de markt zetten
3
Er zijn diverse criteria waaraan de opleiding dient te voldoen om het keurmerk HBd te verkrijgen. Daarbij dient een gerichte procedure te worden doorlopen. In het volgende document worden dee zaken vermeld:
opleidingen en hbd worden – wat is mogelijk
4
Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de erkenning als HBd, eenmalig en jaarlijks als het gaat om de borging van het programma via een duidelijk aan te tonen arbeidsmarktrelevantie. In 2015 en ook 2016, te zien als een opstartfase, gaat het om zeer bescheiden bedragen.
HBd – kostenoverzicht